onsdag 12 augusti 2020

 Storytel Potential

Headphone
Kände för att räkna lite på Storytels potentiella genomslagskraft med antal betalande abonnenter samt gå igenom deras egna målsättning i och med gårdagens "oroligheter"


Image


ImageVad resulterar ovan i då? Jo en total omsättning om 6,750 miljarder sek enbart om de når 1% av kunderna i 19 av de länder de idag är etablerade i. Lägg därtill att Storytel avser att etablera sig i 20 länder till inom kort. Länderna är okända, men potentialen finns.

Anta att omsättningen når 6,750 miljarder sek då handlas Storytel idag på ett framtida P/S om 2,5. Med en tillväxt om 40-35% YR/YR kan Storytel nå detta år 2024. Med lansering i nya länder ser jag inte någon anledning till varför tillväxten ska avta.
Image


Storytel har idag en tillväxt om 42%. Boktuggs analys påvisar år 2023 4 miljoner kunder och en omsättning om 4,8 miljarder sek.

Från Boktugg. Ambitiösa tillväxtmål. Om det är realistiskt? Det beror helt på vilka länder som lyfter. En del av de länder där Storytel nu har etablerat sig skulle kunna leverera miljontals nya abonnenter när man har en kritisk massa av lokalt innehåll.


Storytel mål till 2023:

En genomsnittlig årlig intäktstillväxt inom streamingverksamheten på omkring 35% förväntas uppnås. Lönsamhet förväntas uppnås på varje enskild lokal marknad inom fem år från lansering. Fortsatt expansion med lanseringar på över 20 nya marknader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Swedencare Analys

       Swedencare $SECARE Swedencare är ett djurhälsovårds företag som utvecklar och säljer OTC premium produkter. Bland annat ProDen, Plaqu...