Fortsätt till huvudinnehåll

Bostadsköpet är din bästa investering

  Bostad som investering I flertal böcker har jag läst att din bostad är din bästa investering någonsin och att de flesta, till och med de riktigt oerfarna investerarna lyckas även med denna investeringen om de har lite is i magen och bor i bostaden i några år. Jag håller med dem om detta, din bostad är ditt bästa köp någonsin. Prisutvecklingen i Sverige Prisutvecklingen på bostadsmarknaden kan få stora effekter på hela samhällsekonomin. Det visar inte minst finanskrisen, som bröt ut 2008 (läs här) . I många länder hade bostadspriserna då stigit kraftigt under ett antal år. De stigande priserna förde med sig en ökad skuldsättning bland hushållen. Även i Sverige ökade skuldsättningen under denna period. I princip går det att utläsa två parallella trender mot ökad skuldsättning och stigande bostadspriser ända sedan slutet av 1990-talet. Det har dock funnits perioder då prisuppgångarna varit mer måttliga, exempelvis mellan 2007 och 2014. Även sedan slutet på 2017 syns sådana tendenser. Bo

Per Stolt - Dagens Börs

 $NAS

Jag brukar inte kritisera andra och deras analyser men detta är en ny form av pump´n´dump version som jag finner riktigt osmaklig: Bakgrund: Per Stolt driver dagensbors och har släppt en analys av Norwegian 9/12. I bifogad bild kan ni se kursreaktionen efter analysen.7/12 & 8/12 beviljades NAS med dotterbolag konkursskydd och NAS ansöker även om företagsrekonstruktion. 11/12 obligationer konverteras till 245 mln aktier. (Utspädning om 6%) Vart riktar sig kritiken då? Jo den återfinns i analysen & dess brister. Påstående nr 1, värde är irrelevant. Jasså? Jag trodde att det vi som investerare investerar i är framtida kassaflöden och de tillgångarna, såsom varulager, mark, fastigheter etc.Påstående nr 2, tydligen ska AerCap investera i ett sjunkande skepp bara för att det har mer kassa än någonsin? Bifogar en bild som påvisar att AerCap snarare säljer aktier. Varför skulle de sälja för att sedan tillföra kapital? insidescandinavianbusiness.com/article.php?id

Påstående nr 3, BOC säljer tydligen aldrig aktier enligt Per Stolt. Detta påstående går att dementera på ett par sekunder. BOC blev dessutom påtvingade aktier utav NAS, de resonemanget var något i stil med ta våra aktier eller så går vi i konkurs, vi har inga pengar.
Påstående nr 4, norska staten ska tydligen rädda bolaget. Varför ska dem göra det? All information som Norge släpper utåt pekar på att dem inte ska rädda NAS.


https://t.co/vY961v4abI?amp=1


Kritik mot Per Stolts summering. - AerCap & BOC är inte redo att investera, de säljer. - Norge bidrar inte med kapital. - Nyemission, vem ska tillföra pengar?


Riktkurs 2-10 kr lämnas enligt Per Stolt. Här presenterar jag några enkla utträkning på totala börsvärdet vid respektive riktkurs. ATH var 13 820 mnok år 2019. Kurs 2 NOK=7508 mnok 5 NOK=18 770 mnok 10 NOK= 37 540 mnokSkribenten Per Stolt menar alltså på att riktkursen 2 nok är rimligt (54% av ATH). Ingen hänsyn tas till att omsättningen har minskat med 61%. (-97% per aktie). FrittKassaflöde har minskat med 66% Skulden uppgår till 17,80 nok per aktie. Avkastning EK -75%Jag finner det skrämmande och farligt att en skribent med sån stor spridning och räckvidd som Per Stolt kan släppa analyser av en sån bristande kvalité och få en stor spridning och stor kurspåverkan. Jag finner det även märkligt att personer investerar på analyser likt detta, utan att använda sig att källkritik och granska den "fakta" som haus analytikern presenterar.
Jag råder er småsparare som inte avser att nyttja tillfällena för trades att hålla er undan.


Laddar upp: 297576 av 297576 bytes har laddats upp.Kommentarer

 1. Man tar sig för pannan. Jag har ingen aning om vem Per Stolt är, men har har ju uppenbarligen ingenting alls innanför pannbenet när det gäller aktier. Detta är ju bedrägeri. Tragiskt att folk lyssnar på sådant, de ber om att bli avlurade alla sina pengar och det fort.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
 2. Så du tror att de tre punkterna inte infrias och det blir KK dvs något som redan motbevisats , så varför väljer du inte du att nämna detta och i din "Analys" isåfall???

  SvaraRadera
 3. Din anlys säger inte värst mycket den heller och även glömt att det ser väldigt ljust 2021 och att Konkurs är borta ur bimden mm..mm. Nej du kanske inte 10kr (1000kr) men ett par tre... kronor kan den mycket väl toppa nästa år. Med andra ord din analys är lika missriktad och vinklad. Sanningen och riktkursen ligger snarare någonstans under halvan på Stolts (2-3kr) och långt ifrån din baissar profetia.

  SvaraRadera
 4. Minst lika eller mer vilseledande analys.
  Konkursen är nästan helt ute ur bilden som de andra sa.
  Boeing betalar nu i slutet av januari.
  Dom har lyckas dra ner på allt till ett anpassad budget för att överleva.

  Du nämnde inte varför staten nekade stöd vilket är viktigt i detta.
  Chansen att dom ställer upp nu är mycket bättre när NAS har hittat balansen o minskat risken.
  Norwegian har varit nära att bli uppköpt eller fått en potential investor 2019 av lufthansa och en mystisk investerare.
  Att någon står och väntar sen slå till kan också hända när som helst.

  Lycka till.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Embracer Group Analys

Embracer Group  $ EMBRAC B Föredetta THQ Nordic och numera kallat Embracer Group är belägna i Karlstad. Under namnet Embracer Group återfinns över 160 olika IP's. (IP= Intellectual Property, det är egentligen ett uttryck som används utav spelutvecklare som förklarar att här har vi ett spel, som ingen annan kan skapa för att vi tillverkade det först) Senaste förvärvet - Saber Interactive Under mitten på februari år 2020 förvärvade Embracer Group företaget Saber Interactive. Saber Interactive är en ledande spelutvecklare och utgivare med mer än 600 anställda fördelade på sex kontor. Under 2019 realiserade Saber Interactive cirka 105 miljoner USD i intäkter och 62 miljoner USD i EBIT. Lars Wingefors kommentar. Saber har varit på vår radar länge tack vare deras långa historik med kontinuerligt högkvalitativt arbete. Deras ambitiösa steg mot självfinansierade projekt under senare år har varit särskilt imponerande, i synnerhet World War Z, som sålt mer än tre miljoner titlar. Medan Saber

Storytel Analys

Analys utav Storytel Etablerade i åtta länder Tillväxt i globala ljudboksmarknaden Under det kommande decenniet förväntar sig Storytel att den globala ljudboksmarknaden kommer att växa med cirka 15% årligen - från 40 miljarder kronor till 200 miljarder kronor - och att Storytel kommer att ha en tvåsiffrig global marknadsandel. 2020 Q2 uppgick antalet betalande abonnenter till 1,250,000. Det långsiktiga målet fram till 2023, som presenterades på Storytels Kapitalmarknadsdag i Stockholm den 14 januari, är att bibehålla en genomsnittlig årlig tillväxt (CAGR) för abonnentstocken på 40%, och visa fyra miljoner betalande abonnenter och når en intäktsnivå för streamingen på omkring 5 miljarder kronor under 2023. Ekonomisk tillväxt I detta urklippet ser vi att Storytel ökar omsättningen & share holder equity. Vi ser även att företaget inte är lönsamma. På en femårs period har företaget ökat omsättningen med 67% i snitt. Share Holder Equity har ökat med 83% i snitt de senaste 5 åren.

Kambi Analys

$Kambi Kambi Analys Kambi (210 KR) Kambi är en ledande och oberoende underleverantör av ovanstående. Kambi växte ursprungligen fram ur Kindred och börsnoterades år 2103.  Vad erbjuder Kambi? Kambi erbjuder primärt sin tjänst åt live betting, men på senare år har dem även börjat erbjuda sin tjänst till fysiska spelbutiker. Skalbarhet Hur tjänar dem pengar? Kambi tjänar sina pengar såvitt jag förstår via en ersättningsmodell enligt följande. 10% av insättning, minus vinst, minus skatt. Intjäningsförmåga Kambi har sedan år 2014 gått med vinst. Vinstmarginalen har legat kring 10% under 7 år. Kambi återinvesterare mycket av det intjänade kapitalet vilket påverkar resultatbilden, under tidigare år har Kambis vinstmarginal varit högre än i dagsläget. På sikt kan Kambi förhoppningsvis förbättra marginalerna ytterligare.  Konkurrenter Kambis affärsidé är inte på något vis unik det finns flera aktörer några av dessa har jag klippt in nedan. Huvudkonkurrenten är SBTech, det är dem som dominerar m